แจกสูตร! เต้าหู้ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์ Free Recipe! Stir Fried Tofu with Cashew Nuts
05 ต.ค. 2566
อุ่นเครื่องก่อนถึงเทศกาลกินเจด้วยเมนูอาหารที่ปราศจากเนื้อสัตว์และผักกลิ่นฉุน แต่ยังพกพารสชาติอร่อยกลมกล่อมมาแบบจัดเต็ม กับ “เต้าหู้ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์” เต้าหู้ขาวชุบแป้งทอด ผัดคลุกเคล้ากับสารพัดวัตถุดิบเจ เสิร์ฟทานพร้อมกับข้าวสวยร้อนๆ บอกเลยว่าเข้ากันสุดๆ อยากรู้ว่าวิธีการทำเมนูเจจานนี้เป็นอย่างไร ตามไปชมกันได้เลย!
Let’s warm up to take part in the Vegetarian festival this year with “Stir-fried tofu with cashew nuts” This simple dish tastes even more sumptuous. Is your mouth starting to water? Check out the recipe and get your vegetarian meal prepared.
.
.
วัตถุดิบ
Ingredients
1. มายช้อยส์ เม็ดมะม่วงหิมพานต์ 60 กรัม / My Choice Cashews nuts 60 g.
2. เต้าหู้ขาว 170 กรัม / White Tofu 170 g.
3. เห็ดชิเมจิ 40 กรัม / Shimeji mushrooms 40 g.
4. เห็ดหอมแห้ง 4 ดอก / 4 Dried Shiitake mushrooms
5. ฟองเต้าหู้ 30 กรัม / Tofu skin 30 g.
6. เฟเวอร์รี่ น้ำมันงา 2 ช้อนโต๊ะ / Favory Sesame oil 2 tbsp.
7. ซอสปรุงรสเห็ดหอม ปริมาณตามชอบ / Shiitake mushrooms sauce as preferred
8. แป้งสาลีอเนกประสงค์ ½ ถ้วย / Plain white flour ½ Cup
9. ต้นหอมหั่นท่อน 3 ช้อนโต๊ะ / Chopped spring onions 3 tbsp.
10. พริกหวาน 1 ผล / 1 Bell sweet pepper
11. พริกแห้งทอด 10 เม็ด / 10 Dried Chilies
วิธีทำ
Instructions
1 นำเต้าหู้ขาวชุบแป้งสาลีอเนกประสงค์ ทอดในน้ำมันให้สุกมีลักษณะเป็นสีเหลืองทองเล็กน้อย แล้วตักพักไว้
Add the white tofu to Plain white flour. Fry the white tofu until it turns golden brown. After that, remove the cooked chicken from the pan with a strainer and set aside.
2. ใส่น้ำมันงาในกระทะ ตามด้วยเห็ดหอมแช่น้ำ เห็ดชิเมจิ และเติมซอสปรุงรสเห็ดหอม แล้วผัดเล็กน้อย
Pour some sesame oil into the pan. Add shiitake mushrooms, and shimeji mushrooms. Then, enhance the flavor with shiitake mushroom sauce. Stir-fry until the aroma is released.
3. ใส่พริกหวาน ฟองเต้าหู้ และเต้าหู้ทอดที่เตรียมไว้ลงในกระทะ แล้วผัดให้เข้ากัน
Add bell sweet pepper, tofu skin, and fried tofu to stir-fry a little more.
4 ใส่เม็ดมะม่วงหิมพานต์ และพริกแห้งทอด คลุกให้เข้ากัน โรยต้นหอมหั่นท่อน แล้วปิดเตาไฟ
Add cashew nuts and dried Chilies to stir-fry. Add chopped spring onions after that, turn off the heat.
5. ตักใส่จานเสิร์ฟ จับคู่พร้อมกับข้าวสวยหอมมะลิร้อนๆ เติมมื้ออร่อยให้เทศกาลกินเจปีนี้ฟินไปอีกขั้น!
Transfer to a serving plate. Ready to serve with fluffy Jasmine rice. This flawless combination makes such a perfect dish for the J Festival.
.
.
.