แจกสูตร! เค้กเรดเวลเวท | Free Recipe! Red Velvet Cake

20 ส.ค. 2567

♫ Happy birthday to Tops, Happy birthday to Tops, Happy birthday, Happy birthday, Happy birthday to Tops ♬ ขอเริ่มต้นด้วยบทเพลงสุขสันต์วันเกิดให้กับท็อปส์ ครบรอบ 28 ปี
♫ Happy birthday to Tops, Happy birthday to Tops, Happy birthday, Happy birthday, Happy birthday to Tops ♬ First things first with a birthday song for celebration Tops 28th anniversary.
ดังนั้นเมนูอาหารที่เราจะนำมาแชร์ให้กับทุกคนในวันนี้ก็เป็นอะไรไปไม่เลยนอกจากเมนูเค้ก ซึ่งขอมาในธีมที่สอดคล้องกับสีแดงประจำท็อปส์สักหน่อย นั่นก็คือเมนู “เค้กเรดเวลเวท” เค้กเนื้อสปันจ์สีแดงกำมะหยี่สุดหรูหรา มาพร้อมสัมผัสนุ่มฟู และความหอมหวานมันของครีมชีสที่คั่นกลางระหว่างชั้นของเนื้อเค้ก ตัดเลี่ยนสักนิดด้วยความเปรี้ยวอมหวานฉ่ำๆ จากท็อปผลไม้ตระกูลเบอร์รี่ ทานคำเดียวได้ครบทุกรสปิดจบทุกความฟิน ใครที่กำลังรอสูตรเมนู “เค้กเรดเวลเวท” กันอยู่ สิ้นสุดการรอคอยแล้วค่ะ ตามมาชมกันเลยว่าเมนูขนมเค้กสุดแกลมนี้จะมีวิธีการทำอย่างไร ไปกัน!
To make this day even more special, we've prepared a delightful surprise for you with the scrumptious “Red Velvet Cake” — a luxurious red velvet sponge cake with a soft and fluffy texture, layered with creamy and sweet cream cheese topped with tangy-sweet berries for the perfect balance of flavors. For those waiting for the “Red Velvet Cake” recipe, the wait is over! Come and see how to make this glamorous cake with us now!
วัตถุดิบ 
Ingredients
สำหรับเค้ก / For the Cake
1. แป้งอเนกประสงค์ 310 กรัม / 310g all-purpose flour
2. น้ำตาลทรายขาว 300 กรัม / 300g granulated sugar
3. เบกกิ้งโซดา 1 ช้อนชา / 1 teaspoon baking soda
4. เกลือ 1 ช้อนชา / 1 teaspoon salt
5. ผงโกโก้ 1 ช้อนชา / 1 teaspoon cocoa powder
6. น้ำมันพืช 360 มล. / 360ml. vegetable oil
7. บัตเตอร์มิลค์ในอุณหภูมิห้อง 240 มล. / 240ml. buttermilk, at room temperature
8. ไข่ไก่เบอร์ 0 ในอุณหภูมิห้อง 2 ฟอง / 2 large eggs, at room temperature
9. สีผสมอาหารสีแดง 2 ช้อนโต๊ะ / 2 tablespoons red food coloring
10. น้ำส้มสายชูกลั่น 1 ช้อนชา / 1 teaspoon white distilled vinegar
11. กลิ่นวานิลลา 2 ช้อนชา / 2 teaspoons vanilla extract
สำหรับครีมชีสฟรอสติ้ง / For the Cream Cheese Frosting
1. ครีมชีสละลาย 450 กรัม / 450g cream cheese, softened
2. เนยจืดละลาย 230 กรัม / 230g unsalted butter, softened
3. น้ำตาลเบเกอรี่ 480 กรัม / 480g powdered sugar
4. กลิ่นวานิลลา 2 ช้อนชา / 2 teaspoons vanilla extract

วิธีทำ
Instructions
1. เปิดเตาอบ / Preheat the Oven
วอร์มเตาอบที่อุณหภูมิ 350°F (175°C) ปูกระดาษรองอบขนาด 9 นิ้ว จำนวน 2 แผ่น แล้วโรยแป้งกันติดบนถาดเตาอบ
Preheat your oven to 350°F (175°C). Parchment Grease and flour two 9-inch round cake pans or line them with parchment paper circles.
2. เตรียมแป้งเค้ก / Prepare the Cake Batter
- ร่อนแป้ง น้ำตาล เบกกิ้งโซดา เกลือ และผงโกโก้เข้าด้วยกัน
In a medium bowl, sift together the flour, sugar, baking soda, salt, and cocoa powder.
- ผสมน้ำมันพืช บัตเตอร์มิลค์ ไข่ สีผสมอาหารสีแดง น้ำส้มสายชู และกลิ่นวานิลลาเข้าด้วยกันจนเข้ากันดี 
In a large mixing bowl, whisk together the vegetable oil, buttermilk, eggs, red food coloring, vinegar, and vanilla extract until well combined.
- ค่อยๆ ใส่ส่วนผสมแป้งลงในส่วนผสมไข่ ผสมจนเนียนและเข้ากันดี 
Gradually add the dry ingredients to the wet ingredients, mixing until smooth and well combined.
3. อบเค้ก / Bake the Cakes
- แบ่งส่วนผสมเค้กเท่าๆ กัน 3-4 ชิ้น บนถาดอบขนมที่เตรียมไว้ นำเข้าเตาอบตั้งเวลาประมาณ 25-30 นาที สามารถดูได้ว่าบราวนี่สุกพร้อมทานหรือไม่ โดยการใช้ไม้จิ้มฟัน จิ้มเข้าไปตรงกลางเนื้อเค้ก แล้วไม่มีเนื้อเค้กติดขึ้นมา 
Divide the batter evenly between the prepared pans. Bake in the preheated oven for 25-30 minutes, or until a toothpick inserted into the center comes out clean.
 
- เมื่อได้เค้กตามต้องการแล้ว ให้นำเค้กออกจากเตาอบและพักไว้ให้อุ่นเป็นเวลาประมาณ 10 นาที จากนั้นนำเค้กออกจากพิมพ์ แล้วพักบนตะแกรงจนเย็นสนิท 
Remove the cakes from the oven and allow them to cool in the pans for about 10 minutes. Then, remove the cakes from the pans and transfer them to a wire rack to cool completely.
4. ทำครีมชีสฟรอสติ้ง / Make the Cream Cheese Frosting
ตีครีมชีสและเนยด้วยความเร็วปานกลางจนเป็นครีมและเข้ากันดี 
In a large bowl, beat the cream cheese and butter on medium speed until creamy and well combined.
ค่อยๆ ใส่น้ำตาลเบเกอรี่ ในขณะที่ตีส่วนผสมด้วยความเร็วต่ำ จนเนียนเป็นเนื้อเดียวกัน 
Gradually add the powdered sugar, one cup at a time, beating on low speed until smooth.
เติมกลิ่นวานิลลา แล้วตีด้วยความเร็วสูงประมาณ 3 นาที จนกระทั่งฟรอสติ้งมีน้ำหนักเบาและฟู 
Add the vanilla extract and beat on high speed for about 3 minutes, until the frosting is light and fluffy.
5. ประกอบเค้ก / Assemble the Cake
- วางเค้กหนึ่งชั้นบนจานเสิร์ฟหรือที่วางเค้ก ทาครีมชีสฟรอสติ้งเป็นชั้นๆ ให้ทั่วด้านบน 
Place one cake layer on a serving plate or cake stand. Spread a layer of cream cheese frosting evenly over the top.
- วางเค้กชั้นที่สองไว้ด้านบน และทาฟรอสติ้งให้ทั่วด้านบนและด้านข้างของเค้ก 
Place the second cake layer on top and spread the frosting evenly over the top and sides of the cake.
- ท็อปปิ้งหน้าด้วยเค้กป่น หรือท็อปปิ้งอื่นๆ อย่างเช่นผลไม้ตระกูลเบอร์รี่ตามชอบ 
Decorate with cake crumbs, sprinkles, or other toppings as desired.
6. เสิร์ฟ / Serve and Enjoy
- หั่นเค้กเป็นชิ้นแล้วเสิร์ฟ เพลิดเพลินกับเค้กเรดเวลเวทแบบโฮมเมดของคุณ! 
Slice the cake and serve. Enjoy your homemade red velvet cake!
เคล็ดลับ:
Tips:
- เลือกใช้ส่วนผสมทั้งหมดอยู่ในอุณหภูมิห้องเพื่อผลลัพธ์ที่ดีที่สุด 
Ensure all ingredients are at room temperature for the best results.
- ควรเก็บเค้กไว้ในภาชนะสุญญากาศและแช่ในตู้เย็น จะสามารถเก็บได้นานถึง 1 สัปดาห์ 
You can store the cake in an airtight container in the refrigerator for up to a week.
- หากต้องการสีแดงเข้มขึ้น สามารถใส่สีผสมอาหารได้เพิ่มเติม แต่ต้องระวังเพราะมากเกินไป เพราะอาจทำให้รสชาติเปลี่ยนไปได้ 
For a more intense red color, you can add more food coloring, but be cautious as too much can alter the flavor.

🔎 ติดตามเมนูใหม่ๆ และโปรโมชั่นเด็ดก่อนใคร
ที่ LINE TopsThailand 👉  เพิ่มเพื่อน 
Follow us for new recipes, the best deals, and promotional prices at LINE: @Tops Thailand